a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Image Alt

Agriedu Portal

AgriEdu CEX organizează noi activități de Educație și Formare Profesională Agricolă promovând utilizarea învățării mixte: teorie-practică-digitalizare

Centrul de Excelență pentru Resurse Educaționale Agro-Alimentare și Dezvoltare Durabilă (AgriEdu CEX) continuă programul activităților de sprijin pentru inovarea proceselor educaționale în domeniul educației agricole în România cu un curs demonstrativ în domeniul zootehniei.

Cursul demonstrativ în domeniul zootehniei adresat cadrelor didactice din licee, școli profesionale și universități Agricole a fost organizat cu sprijinul Facultății de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere USAMV București și Liceul Tehnologic ”Cezar Nicolau” Brănești în zilele de 5 și 6 aprilie 2022.

Programul celor două zile a inclus sesiuni teoretice interactive și activități practice în fermă, fiind prezentate și discutate avantajele învățării mixte în educația și formarea profesională agricolă. Experiența Olandei arată că sistemul de învățare mixtă contribuie la creșterea atractivității învățământului agricol pentru tânăra generație, fiind de un real folos pentru reducerea costurilor educaționale și o mai bună conectare la cerințele de forță de muncă ale sectorului agricol.

Cadre didactice și elevi ai liceelor agricole alături de profesori, studenți, masteranzi și doctoranzi ai universităților agricole și reprezentanți ai mediului de afaceri și ai autorităților, au experimentat direct învățarea pe o platformă digitală cu conținut dezvoltat specific pentru sectorul zootehnic, au dezbătut exemplele prezentate de experții și profesorii olandezi și au realizat în practică implementarea unui modul experimental de învățare mixtă la Ferma Moara Domnească.

Cu același prilej liceele agricole participante au avut oportunitatea de a vizita Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere USAMV București și de a se lăsa inspirați de exemplul de bună practică al Liceului Liceul Tehnologic ”Cezar Nicolau” Brănești în ceea ce privește reabilitarea bazei materiale și inovarea metodelor de învățare.

Activități similare au fost derulate în sectorul horticol în luna martie 2022. Acestea vor continua a fi organizate atât pentru sectorul zootehnic și pentru alte domenii prioritare pentru educația agricolă din România.

Centrul de Excelență pentru Resurse Educaționale Agro-Alimentare și Dezvoltare Durabilă își desfășoară activitatea pe baza parteneriatului strategic cu 14 instituții de educație agricolă olandeze pentru promovarea inovației în domeniul educației verzi în România.

Mai multe informații găsiți pe pagina noastră de Facebook si pe AgriEduPortal – platforma dedicată sprijinirii sectorului de educație în domeniul agro-alimentar ce facilitează accesul cadrelor didactice și al elevilor, studenților și antreprenorilor în agricultură la conținut educațional actualizat și programe de pregătire teoretică și practică în concordanță cu obiectivele politicii agricole comune ale Uniunii Europene.